140 gr finomliszt
140 gr margarin
70 gr dió (zacskóba tenni és sodrófával nagyobb darabokra összetörni)
40 gr mazsola ( jót tesz neki, ha kb. 10 percre előre rumba be van áztatva ;) )
70 gr kis kockákra vágott aszalt szilva
70 gr kis kockára vágott aszalt sárgabarack
1 kisebb alma kis kockákra vágva
20 gr kandírozott narancshéj
20 gr kandírozott citromhéj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
140 gr porcukor
3 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
1 csipet só
Először a lisztet kimérem egy tálba, aztán hozzáadom a felkockázott aszalt gyümölcsöket, és kézzel összedogozom, hogy ne legyenek összeragadva a kis gyümölcs darabkák, aztán hozzáadom a többi hozzávalót, kikeverem.
A püspökkenyér formát kibélelem sütőpapírral (ha egy pici vajjal megkenem a szélét/ alját akkor jobban odaragad a sütőpapír) beleöntöm a tésztát, és sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütöm (tűpróbáig)
ha megsült kiborítom a vágódeszkára, lehúzom róla a sütőpapírt, hagyom kihűlni, aztán porcukort öntök a deszkára, és abban megforgatom, úgy, hogy mindenhol porcukros legyen.
Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 evőkanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evő...
Elkészítési idő:Összegyúrjuk a lisztet 25 dkg margarinnal, 20 dkg porcukorral, dióval és kakaóporral. Krém: 3 tojást 20 dkg porcukorral megfőzünk. Hozzáadunk 25 dkg margarint és mandula aromát....
Elkészítési idő:A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: