140 gr finomliszt
140 gr margarin
70 gr dió (zacskóba tenni és sodrófával nagyobb darabokra összetörni)
40 gr mazsola ( jót tesz neki, ha kb. 10 percre előre rumba be van áztatva ;) )
70 gr kis kockákra vágott aszalt szilva
70 gr kis kockára vágott aszalt sárgabarack
1 kisebb alma kis kockákra vágva
20 gr kandírozott narancshéj
20 gr kandírozott citromhéj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
140 gr porcukor
3 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
1 csipet só
Először a lisztet kimérem egy tálba, aztán hozzáadom a felkockázott aszalt gyümölcsöket, és kézzel összedogozom, hogy ne legyenek összeragadva a kis gyümölcs darabkák, aztán hozzáadom a többi hozzávalót, kikeverem.
A püspökkenyér formát kibélelem sütőpapírral (ha egy pici vajjal megkenem a szélét/ alját akkor jobban odaragad a sütőpapír) beleöntöm a tésztát, és sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütöm (tűpróbáig)
ha megsült kiborítom a vágódeszkára, lehúzom róla a sütőpapírt, hagyom kihűlni, aztán porcukort öntök a deszkára, és abban megforgatom, úgy, hogy mindenhol porcukros legyen.
A lentojáshoz a 2 ek. lenmagot egy kisebb edénybe tesszük és felöntjük 6 ek. vízzel, alaposan összekeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Ezután ha nem bolti lisztet használunk, kimérjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Vastagabb almaszeletekkel jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral forrásig főzzük, majd belekeverjük a lisztet, azután egyesével a tojásokat és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Nyomózsákkal dió nagyságú ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, majd a fűszereket. A tésztát egyneműre keverjük és fagyikiszedővel 20 kis gömböt formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz