23×34 cm-es tepsihez
30 dkg liszt,
15 dkg ráma margarin
10 dkg porcukor,
1 cs. sütőpor,
1/4 cs szalalkáli pici tejben feloldva,
1 tojás.
Krémhez:
1/2 kg túró,
4 dl habtejszín,
2 cs vaníliáscukor,
10-15 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
kb. 3 kanál sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. félórát hűtőben pihentetjük. Ezután két lappá nyújtjuk, a tepsi hátulján 190 fokon megsütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, a túrót citromhéjjal, porcukorral, vaníliáscukorral áttörjük. A felvert habot óvatosan hozzáforgatjuk. A kihűlt lapot megkenjük a lekvárral, és ráhalmozzuk a krémet, befedjük a másik lappal.
Másnapig hűtőben pihentetjük.
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojás sárgáját, 2 tk vaníliás cukrot, néhány kanál cukrot, a vaníliás pudingport simára keverjük és egy-két kanál tejet merünk hozzá. A tejet egy mikrózható tálba rakjuk, kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összeállítjuk, és 5 lapot sütünk belőle. 2. A krémhez 25 dkg kristálycukort megolvasztunk, felöntjük 2 dl vízzel, majd 4 vaníliás pudingot, 2 cs vaníliás cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sóval és cukorral elkevert lisztet elmorzsoltam a vajjal, majd a tojássárgáját is hozzáadva, gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrtam. Letakarva 30 percre hűtőbe tettem. A pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű