30 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 db tojás
1 cs sütőpor
2 csomag vaniliás cukor
1 üveg magozott meggy
A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük, majd kivajazott tepsibe öntjük. A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük majd lisztben megforgatjuk. Ezután elrendezve a tészta tetejére rakjuk.
Előmelegített sütőben 40 percig 180 fokon sütjük. Mielőtt a sütést befejeznénk, tűvel szúrkáljuk meg és győződjünk meg róla, hogy valóban megsült-e és nem ragad a tészta a tűre.
Az elesztot felfuttatjuk keves langyos tejjel es cukorral Utana osszedolgozzuk a tobbi hozzavaloval: liszt,zsir,margarin,tojas,tejfol,tej,cukor,sutopor Addig gyurjuk ameddig az e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát gyúrunk,liszt annyi kell bele,amennyit felvesz. Tepsi hátulján 6 lapot sütünk. A krémhez valókat szokott módon megfőzzük,kihűlés után betöltjük a lapok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. A...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű