-2 tojás
-9 kanál cukor
-9 kanál tej
-9 kanál olaj
-1 sütőpor
-liszt annyi hogy jól gyúrható tészta legyen
-1 kg alma
- cukor és fahaj az alma ízesítéséhez
-zsemlemorzsa a hintéshez
Az almákat meghámozom ,lereszelem és megdinsztelem ízlés szerint cukrozom ki szereti tehet fahajat is bele.
A hozzávalókat összegyúrom jól kidolgozom és 4 fele osztom (ha díszíteni akarom mielőtt elosztom kiveszek belőle egy darabot)
A tepsibe papírt teszek (pizza tálcát használtam 30 cm)
Egyik lapot kinyújtom a tepsi aljára teszem meghintem zsemlemorzsával ráteszem az almát ismét meghintem zsemlemorzsával, kinyújtom a második lapot és befödöm vele a almát tetszés szerint mintákat vágok rá és díszítem.
Ebből az adagból 2 tepsi lesz !
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150 fokon megsütöm.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük a sütőt előmelegítjük 180 º...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. A cseppekhez a vizet felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a tejport és a kókuszt. Kihűtjük, majd golyókat formálunk. 2. A tésztához keverjük habosra a marg...
Elkészítési idő: