25 dkg darált pörkölt dió vagy mogyoró,
25 dkg cukor,
3 tojássárgája,
1 kávéskanál liszt,
2 dl tej,
fél dl rum.
Gőz felett sűrűre főzzük a diót, a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és a rumot. A krémet kavargassuk főzés közben, hogy le ne égjen. Mikor sűrűvé vált, le is vehetjük a tűzhelyről.
A diókrémes finomságoknak nem tudok ellenállni! Ha finom süteményre vágysz, egyszerűen töltsd meg a piskótát ezzel a remek krémmel! Mogyoróból is elkészíthető!
A tejet a vajjal és a cukorral felfőzzük. Mindent bele. Hűteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a tejben cukorral. Alaposan kidagasztom. 1 órát kelesztem........ Közben a tölteléket kikavarom. A tésztát ujjnyira kinyújtom, és kockákra vágom. Megtöltö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesez
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt az édesítőszer tablettákkal, langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!) A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes