menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás túrókockák


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ ALAP:
kevés olaj a fólia megolajozásához,
320g vaníliás ostya,
½ bögre pekándió,
8 evőkanál sózott vaj, megolvasztva,
1 ½ teáskanál vanília kivonat
♥ TÖLTELÉK::
680g krémsajt,
1 ½ bögre kristálycukor,
1 ½ teáskanál vaníliakivonat,
4 nagy tojás,
½ bögre tejföl
♥ KARAMELL BORÍTÁS:
½ bögre barna cukor, összenyomkodva,
6 evőkanál sózott vaj,
400g édes sűrített tej,
2 evőkanál sötét kukorica szirup,
1 teáskanál vanília kivonat
♥ DÍSZÍTÉS :
Pelyhes tengeri só

Elkészítés:


1. A tészta alap elkészítéséhez a sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23cm x 33cm méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a fóliát vékony rétegben megolajozzuk.
2. A vaníliás ostyát és a pekándiót egy konyhai robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát is, és tovább keverjük addig, amíg teljesen összeáll. A masszát átöntjük az előkészített tepsibe és a morzsát jól belenyomkodjuk a tepsi aljába, az sem baj, ha a tészta felér az oldaláig.
3. A töltelék elkészítéséhez a krémsajtot, a kristálycukrot és a vanília kivonatot egy közepes edényben botmixerrel simára keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, a keveréket minden tojás után simára mixeljük. Ezután a tejfölt adjuk hozzá és ismét alaposan összekeverjük.
4. Az így kapott keveréket a tészta rétegre öntjük, a tetejét lesimítjuk, és 50 percig sütjük. Elzárjuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és a süteményt negyed óráig pihentetjük nyitott ajtónál. Ezután kivesszük és egy órát hűlni hagyjuk.
5. A karamell- borítás elkészítéséhez a barna cukrot és a vajat egy serpenyőbe öntjük és a serpenyőt közepes tűzön melegítjük. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a vaj megolvad, és a cukor szétolvad. Hozzáadjuk a sűrített tejet, a kukorica szirupot és a vaníliát, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk.
6. A sütemény-hőmérőt a karamellás keverékbe helyezzük, és addig forraljuk, míg az eléri a 107°C fokot. A serpenyőt levesszük a tűzről és 5 percig hűlni hagyjuk, majd a keveréket a süteményre öntjük.
7. Pihentessük két órát, hogy megszilárduljon, majd egy éles késsel kockákra vágjuk. Elhelyezzük egy tálon és minden sütemény kocka tetejét pelyhes tengeri sóval díszítjük.

Karamellás túrókockák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Pálma
Macaron
Macaron

A mandulalisztet és a porcukrot átszitálom. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem, majd beleforgatom a mandulalisztbe. Habzsákból sütőlapra nyomom. 10 perc alatt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emőke
Tejfölös-kakaós kuglóf
Tejfölös-kakaós kuglóf

A sütőt 180 C-ra (légkeverésesnél 165 C-ra) előmelegítjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan megszórjuk. A tojást habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzákeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mázak - Fondant főzése
Mázak - Fondant főzése

1. Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. 2. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. 3. Áttöltjük az egészet egy tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mirinda szelet
Mirinda szelet

A kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk