Dióból és mézből készül, ezzel kínálják meg az újévi köszöntőket, és ősi dallamra egy külön éneket is dalolnak hozzá. Hozzávalók:25 dkg méz,25 dkg dió,25 dkg mák darálatlan,reszelt citrom és narancshéj,
a mézet pergelődni tesszük, közben keverjük, hogy le ne égjen. Sötétbarnára pergeljük, mert különben a dáláuzi nem keményedik meg.Külön edénybe a mákot szárazon kissé megpergeljük és a héjától megtisztított, cikkekre vágott diót a mákkal együtt a forró mézbe keverjük. Tehetünk bele kevés reszelt citromhéjat, vagy narancshéjat is. A gyúródeszkát megvizezzük és arra rakjuk ki a dáláuzit, kisebb csomókba. A csomókat vizes kézzel kerek, négyszögű, vagy csúcsos alakúra formázzuk. Tetejükre tehetünk cukros mandulát.
A tejet, a mazsolát, a cukrot és a sót elkeverjük egy lábosban, és feltesszük alacsony lángra melegedni. A tojásokat egy tálba ütjük, és felverjük. Amikor a tej felmelegedett, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót, a tejfölt és a pudingport összekeverjük, ízlés szerint cukrozzuk. A tésztát kiterítjük, és 10 egyforma téglalapra vágjuk. Képzeletben mindet elfelezzük, az...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehézpalacsinta az anyagokat robot géppel jól összekeverjük és hagyjuk negyedórát állni majd kisütjük a palacsintákat eperhab az epret felengedjük...lecsurgatjuk majd pürésítjük...a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: a cukrot a 4 tojás sárgájával, az étolajjal és a vízzel jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a 4 tojás kemény habját. Megfelezzük és az egyiket a kakaóval ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz