Dióból és mézből készül, ezzel kínálják meg az újévi köszöntőket, és ősi dallamra egy külön éneket is dalolnak hozzá. Hozzávalók:25 dkg méz,25 dkg dió,25 dkg mák darálatlan,reszelt citrom és narancshéj,
a mézet pergelődni tesszük, közben keverjük, hogy le ne égjen. Sötétbarnára pergeljük, mert különben a dáláuzi nem keményedik meg.Külön edénybe a mákot szárazon kissé megpergeljük és a héjától megtisztított, cikkekre vágott diót a mákkal együtt a forró mézbe keverjük. Tehetünk bele kevés reszelt citromhéjat, vagy narancshéjat is. A gyúródeszkát megvizezzük és arra rakjuk ki a dáláuzit, kisebb csomókba. A csomókat vizes kézzel kerek, négyszögű, vagy csúcsos alakúra formázzuk. Tetejükre tehetünk cukros mandulát.
A túrót a cukorral villa segítségével összetörjük. Hozzáütjük a 2 tojást, beleszórjuk a pudingport, és alaposan elkeverjük. Mehet bele a nagy lyukú reszelőn lereszelt alma, ezt is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyírfacukor port késes robotgépben forgassuk át néhányszor, hogy ne legyenek benne rögök. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe legalább egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a csipet sóval összekevert lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Fol...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű6 tojásfehérjét kemény habbá verünk.6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük.Hozzáadunk 4 evőkanál lisztet,2 evőkanál kakakót,1 csomag sütőport,majd 1 dl.olajat.Vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű