30 dkg finomliszt
30 dkg retesliszt
12 dkg margarin
1 cs sutopor
10 dkg porcukor
70 gr tej
kb 1,5-2 ek mez
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőben 1 órát pihentetjük.
6 részre osztjuk a tésztát és egyenként vékonyra kinyújtjuk.
Tepsi hátán sütjük alacsony hőfokon, kb. 4-5 percig.
A tészta egy részét érdemes hűtőben tartani amíg nem dolgozunk vele, hogy a melegben ne lágyuljon el.
Tészta: A kekszet és a babapiskótát összemorzsolni, majd a felolvasztott margarinnal elkeverni. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral és belelapogatni a kekszes masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, a sót, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon folyamatosan addig keverjük, amíg össze nem áll a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű