Hozzávalók az alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.
A lisztet átszitáljuk, egy tálba tesszük és a közepébe lyukat mélyítünk, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírt, vagy a vajat.. A langyos vízben feloldjuk a sót és az ecetet, majd ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozom, cukorral összekeverem. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A tojásokat a cukorral és a tej felével kikeverem, hozzáadom a többi belevalót, a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Operite,ogulite dunje.Prerežite ih na pola,izvadite koštice i tvrdu sredinu.Narežite na kriške.U manji lonac stavite dunje,prelijte ih vodom da ih prekrije,stavite pola limuna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük. A formákat kikenjük vékonyan margarinnal. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű