Hozzávalók az alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.
A hozzávalókat elkeverjük, (a vizet lassan adagolva), összegyúrjuk, majd golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket. (Egyébként lehet ezt még fokozni, pl. víz helyett kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 lapot sütünk belőle. A krémhez tej + puncs puding felfőzzük, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin kikeverjük (összekeverjük). Alsó lap krém...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesPiskóta A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 tortakarika alját sütőpapírral béleljük, oldalát zsiradékkal kenjük. Lisztet és kakaóport egy tálba szitáljuk, félre tesszük. A tojásokat szétv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű