25 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
1 kk. sütőpor
csipet só
0,5 kg túró
10 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
1 púpos ek. búzadara
1 ek. citromlé
1 ek. vanília aroma
8 tojás fehérje
35 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő
A tészta hozzávalóiból összegyúrtam a tésztát.
Sütőpapíron kinyújtottam 23x35cm-re.
Előmelegített /5-ös fokozat/ gázsütőben 8 percig elősütöttem.
Amikor kivettem a sütőből vékonyan megkentem házi készítésű sárgabarack lekvárral.
Erre rákentem a túrót.
Visszatettem a sütőbe és még 25 percig sütöttem.
Ha nem elég lágy akkor még dzsemet tegyünk hozzá. A formázásnál a képzelet szab határokat. Golyókat formázunk és lecsorgatjuk csokival vagy kinyújtjuk, felkockázzuk és c...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozni. 3 órára a hűtőbe tenni. Majd vizes kézzel kis gombócokat formázni, forró vízben kifőzni. Ha feljönnek a víz tetejére, kiszedni. Mindjárt pirított...
Elkészítési idő: 0,5 óra + 3 óra Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, zabkorpát és a sütőport szárazon összekeverjük, és felét beleszórjuk egy kiolajozott tepsibe (talán egy kissebbe, mint a gáztepsi). Az almát fahéjjal ízesítjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük.A vajat a cukorral, a kókusszal és vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű