1 csomag leveles tészta (bolti vajas)
3 közepes db alma
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj (őrölt)
2 ek citromlé
3 ek cukor
1 l víz
Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Épp annyit hogy hajlithato legyen, de nem puha, majd alaposan lecsepegtetjük és hagyjuk őket megszáradni.
Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.
Piros almát használj mert szebb lesz
1. A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk. 2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal. 3. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazakat tálba öntjük, majd átkeverjük. Ezután jöhetnek bele a folyékony hozzávalók is. Alaposan átkeverjük, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Kiolajozott tepsibe ön...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a tojássárgákkal, cukorral, sóval és a tejföllel levestészta keménységűre összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű