menu

Családireceptkönyv.hu

Almarózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta (bolti vajas)
3 közepes db alma
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj (őrölt)
2 ek citromlé
3 ek cukor
1 l víz

Elkészítés:


Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Épp annyit hogy hajlithato legyen, de nem puha, majd alaposan lecsepegtetjük és hagyjuk őket megszáradni.
Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Piros almát használj mert szebb lesz

Almarózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós kagyló
Diós kagyló

Elkészítés 1.A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük. 2.Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri (tuti tapadásmentes recept)
Gofri (tuti tapadásmentes recept)

Megolvasztom a vajat és elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a tojásokat, majd a tej felét. Simára keverem. Beleteszem a réteslisztet és a maradék tejet. Megint e...

Elkészítési idő: 40mperc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Vajas piskóta
Vajas piskóta

A tojásfehérjét habbá verem és utoljára azt adom a tésztához, ezeket jól összekeverem, tepsibe teszem és kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diókrémes-habos szelet
Diókrémes-habos szelet

A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral. Felváltva hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk