1 csomag leveles tészta (bolti vajas)
3 közepes db alma
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj (őrölt)
2 ek citromlé
3 ek cukor
1 l víz
Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Épp annyit hogy hajlithato legyen, de nem puha, majd alaposan lecsepegtetjük és hagyjuk őket megszáradni.
Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.
Piros almát használj mert szebb lesz
Fél liter kókusztejet felforralunk leheletnyi sóval, közben egy tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat: Egyenletesen beleszórjuk a felforrt tejbe, és lassú tűzön, folyamatos...
Elkészítési idő: 5 percA kezeletlen citrom héját lereszeljük, fél citrom levét kifacsarjuk. A lisztet a mákkal összekeverjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot is a keverékhez forgatjuk, ezután a cit...
Elkészítési idő: 15+25 percÖsszeállítás: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegte...
Elkészítési idő:1. A töltelékhez a tejet a cukorral meg a dióval felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt citromhéjat. Félrerakjuk hűlni. 2. A lisztet összekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: 50 perc