Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almarózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta (bolti vajas)
3 közepes db alma
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj (őrölt)
2 ek citromlé
3 ek cukor
1 l víz

Elkészítés:


Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Épp annyit hogy hajlithato legyen, de nem puha, majd alaposan lecsepegtetjük és hagyjuk őket megszáradni.
Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Piros almát használj mert szebb lesz

Almarózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Zabpelyhes túrós keksz
Zabpelyhes túrós keksz

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Én apró szemű zabpelyhet és barna cukrot használtam (porcukor formájában). Miután összekevertük az alapanyagokat, érdemes egy kis ideig hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Kelt tészta
Kelt tészta

Lényeges, hogy szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz. A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg felfut. Akkor j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Keksztorta karamelles puding krémmel
Keksztorta karamelles puding krémmel

Elkészítése: A kekszet összetörjük. A cukrot, a kakaóport és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet is. Majd felöntjük a tejjel és felmelegítjük, nem kell főzni, leö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Négerkocka
Négerkocka

Tojássárgáját a porcukorral, kakaóval, margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. Megsütjük. Barack lekvárral megkenjük, de nem muszáj. (Ízlés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk