500 g liszt
25 g élesztő
250 g tej
100 g olaj
1 tk só (enyhén púpozott)
1 tk cukor (enyhén púpozott)
Töltelék
10 g olvasztott vaj
200g reszelt sajt,vagy túró,
(ha csapott tk sót használunk,akkor lehet bármilyen édes töltelékkel is)
Tetejére
1 tojás 3 ek tejjel elkeverve
reszelt sajt
THERMOMIX-ben készítve
1.Tegyük a keverőedénybe a tejet a cukrot és az élesztőt.
Kelesszük 2perc/37fok/2-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót. Állítsuk 3 perc/zárt üst/dagasztó funkcióra.
Közben adagoljuk a dagasztás első percében a nyíláson át az olajat.
-Kivesszük,és lisztezett deszkán átgyúrjuk.
-Fél órát pihentetjük.
-Közben a 200g sajtot 5mperc/5-ös fokozaton aprítjuk.Majd félretesszük.
-A cipókat kör alakúra nyújtjuk (2-3mm vastagságúra) és megkenjük olvasztott vajjal.
- Felvágjuk 16 cikkre.
-Minden cikk széles felére sajtot teszünk,majd feltekerjük,és a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
-Tetejét megkenjük a tojás és a tej keverékével,megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük,míg aranybarna nem lesz,és a sajt szépen megpirul.
A töltelék tetszés szerint variálható.Sós illetve édes.
Ha nincs otthon sajt akkor enyhén sózzuk a belsejét,és szórjuk meg köménymaggal,vagy nagy szemű tengeri sóval.
Ha még ennyi idő sincs!
Ha 2 részre osztjuk,majd oválisra nyújtjuk, feltekerjük,akkor a két tekercs egyszerre befér a sütőbe, míg a kiflik két adagban sülnek.
A töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem, ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítem. A lisztben elkeverem a sütőport, hozzáadom a zsírt, a tojások sárgáját, a cukrot, a sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent kezdjünk a margarin olvasztásával, és ebbe szórjuk is bele a narancsot, hogy picit puhuljon, meg a mézet. A száraz részeket összekeverjük, és hozzáadjuk a mézes-narancsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszelék aprítóval amennyire tudjuk finomra daráljuk. Ha erre nincs lehetőségünk, nem dől össze a világ.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű