Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pöttyös krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a piskótához: 3 tojás, 8 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj; a krémhez: 25 dkg mascarpone, 25 dkg tejföl, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg étcsokoládé, 10 g zselatin; a csokoládé réteghez: 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg porcukor, 20 dkg vaj; a tetejére: 5 dkg puffasztott rizs

Elkészítés:


1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és lazán összekeverjük.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, 25x30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
3. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral meg a vaníliás cukorral. A zselatint 0,5 dl vízben felmelegítjük, hogy elolvadjon, de nem forraljuk. A tejfölt és a feloldott zselatint belekavarjuk a mascarponeba.
4. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A krémnek kivesszük 1/3 részét és belekavarjuk a csokoládét.
5. A piskótára kenjük a fehér krém felét, a csokoládés krémből egy teáskanál segítségével halmokat rakunk rá, majd rákenjük a megmaradt fehér krémet. A süteményt hűtőbe rakjuk dermedni.
6. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot meg a vajat és egynemű krémmé kavarjuk. Félrevesszük a tűzről és többször átkeverve hűlni hagyjuk addig, míg kenhető vastagságú nem lesz.
7. A csokoládékrémet a tetejére kenjük, megszórjuk a puffasztott rizzsel és kissé belenyomkodjuk.
8. A süteményt 2-3 órára jól lehűtjük, majd szeletekre vágjuk.

Pöttyös krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtgolyó
Sajtgolyó

összekutyulod golyókat csinálsz belőle vagy lapítottat vagy hosszút, ahogy kedved van ha akarod, beforgatod zsemlemorzsába vagy ilyesmibe forró olajban kisütöd

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lívia
Diétás brownie
Diétás brownie

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A száraz össztevőket egy tálban (liszt, kakaópor, édesítő, sütőpor, szódabikarbóna, só) alaposan összekeverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SONKÁS-SAJTOS TEKERCS
SONKÁS-SAJTOS TEKERCS

.Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vörös bársony torta
Vörös bársony torta

180 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát. Átszitáljuk a lisztet és összekeverjük a kakaóporral, a szódaporral és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk