2 tojás
25 dkg liszt
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg margarin
csipet só
40 dkg meggy vagy alma
az almáshoz 2 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
A hozzávalókat alaposan kikeverem az alábbi módon:
a porcukorban elmorzsálom a margarint,
a lisztbe belekeverem a sütőport, a sót és ha almás lesz akkor a mézeskalács fűszert
a 2 tojást felverem villával a vanillin cukorral,
majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és a lisztbe forgatott meggyel megszórom,vagy alma esetén a massza tetejét megszórom vékonyan liszttel. (Így nem süllyed le a meggy vagy az alma a tészta aljára sütés közben, hanem szépen fennmarad.) 30-40 perc alatt kb. 180 fokon megsütöm.
a tojást és a cukrot habosra keverjük, a mazsolát rumba áztatjuk, a fél liter tejszínt felverjük, majd a hozzávalókat összekeverjük és a csoki beletördeljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Jól összeforgatjuk, megvárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utánna főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat villával összekeverjük,pihentetjük kb.10 percet,majd felforrósított kókuszolajba kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű