6 tojás,6 evőkanál porcukor,2 tasak vaníliás cukor,6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor,csipetnyi só
A krémhez:30 dkg darált dió,20 dkg cukor,2 tasak vaníliás cukor 2 dl tej,2 evőkanál liszt,20 dkg margarin,5 dkg apróra vágott dió (a tetejére), 2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval és a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!
1. A sütemény alapja egy piskótalap - én most egyszerű, puha "kanalas" piskótát készítettem hozzá, de ez ízlésfüggő. 2. A sütéshez a kapcsos tepsimet (kb. 25x35 cm) használtam,...
Elkészítési idő:A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, cukrot, ha ezeket egybekevertük, a tojást, illetve 2 vagy több evőkanál olajat. A tejet (akár picivel több is lehet...
Elkészítési idő: 30+25 percA répát lereszelem és összekeverem a tojással, a cukorral, a citrom és a narancs levével. Belekeverem a mákot, majd a lisztet és a szódabikarbónát, a tejet adagolom hozzá kevergeté...
Elkészítési idő:A lapok készítése: A porcukrot, a margarint és a mézet vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk hűlni. A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük,...
Elkészítési idő: