A tésztája:
4 tojássárgája, 21,5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor,ezeket kikeverem először. 0,8 dl tej és 0,8 dl olaj következik hozzá,ha ezt is kikevertem jöhet a4 tojás felvert habja,majd 21,5 dkg liszt,1 cs sütőpor, és egy evőkanál kakaó.
krém:
4 dl meggylében és 1 dl víz keverékében kettő csomag vaníliás pudingport megfőzök.Közben kikeverek 25 dkg margarint 20 vagy 25 dkg porcukorral. Ha pudingos rész meghűlt, összekeverem a kissé szétmarcangolt meggybefőttel és már lehet is rákenni a tésztára. Kinek milyen tejszín vált be az mehet a tetejére,nekem 0,5 l hullala van rajta két dr oetkeres fix-szel felverve.
Díszítés: csokireszelék a tetejére,esetleg csokiba mártott meggy.
Gesztenyés szelet: Erre a "kaptafára" van egy gesztenyés krémem is ami nagyon finom. tészta ,tejszín a tetejére ugyanaz. a krém három részből áll: első:1 cs vaníliás pudingpor egy vaníliás cukorral 3 dl tejjel megfőzni, második: 25 dkg margarin 20 dkg porcukorral kikeverni. harmadik:50 dkg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörni. amikor a pudingos rész meghűl összekeverni,rummal konyakkal,tejjel ízlés szerint kicsit lazítani rajta.
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabhoz keverjük óvatosan a tojássárgákat és a vizet. Végül a liszt és sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat vagy margarint kockára vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, a kristálycukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját, a két db tojássárgát, az egy egész tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egészet összegyúrjuk, fél órát pihentetjük. 2. A tésztát kétfelé veszem, majd mindkét részt elosztom 15 egyenlő részre. 3. Minden darabot, oválisra nyújtom és a hossz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a 4 tojás sárgáját és a zselatint. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű