Családireceptkönyv.hu

Fekete erdő szelet


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztája:
4 tojássárgája, 21,5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor,ezeket kikeverem először. 0,8 dl tej és 0,8 dl olaj következik hozzá,ha ezt is kikevertem jöhet a4 tojás felvert habja,majd 21,5 dkg liszt,1 cs sütőpor, és egy evőkanál kakaó.
krém:
4 dl meggylében és 1 dl víz keverékében kettő csomag vaníliás pudingport megfőzök.Közben kikeverek 25 dkg margarint 20 vagy 25 dkg porcukorral. Ha pudingos rész meghűlt, összekeverem a kissé szétmarcangolt meggybefőttel és már lehet is rákenni a tésztára. Kinek milyen tejszín vált be az mehet a tetejére,nekem 0,5 l hullala van rajta két dr oetkeres fix-szel felverve.
Díszítés: csokireszelék a tetejére,esetleg csokiba mártott meggy.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gesztenyés szelet: Erre a "kaptafára" van egy gesztenyés krémem is ami nagyon finom. tészta ,tejszín a tetejére ugyanaz. a krém három részből áll: első:1 cs vaníliás pudingpor egy vaníliás cukorral 3 dl tejjel megfőzni, második: 25 dkg margarin 20 dkg porcukorral kikeverni. harmadik:50 dkg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörni. amikor a pudingos rész meghűl összekeverni,rummal konyakkal,tejjel ízlés szerint kicsit lazítani rajta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puha csokoládés sütemény
Puha csokoládés sütemény

Az ét csokit a mogyorókrémet vajat össze olvasztom.Hűlni hagyom még langyosan a cukrot is hozzá keverem majd a tojásokat habverővel és a lisztet majd ha már tényleg csak langyos eg...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Zserbó
Zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cseresznyés kevert süti őzgerinc formában
Cseresznyés kevert süti őzgerinc formában

-A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. -A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk