A tésztához:
30 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
26 dkg finomliszt
1,5 dkg kakaópor
A töltéshez:
20 dkg lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1-2 teáskanál kókuszreszelék
A vajat a porcukorral és kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet, végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát, és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire. 160 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Azonnal puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz.
A kihűlt rudacskákat kettesével összeragasztjuk lekvárral (én meggy- és szilvalekvárral töltöttem).
Olvasztott csokiba mártottam, kókuszreszelékkel megszórtam
A margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal, és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg tejbe (igen, hideg tejbe!) belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojássárgáját. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a porcukorral és a sóval. Az apróra felkock...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFelforralunk kilenc deci tejet tíz deka cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három deka kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejben feloldunk 5 ek cukrot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Egy tálba összetö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű