Családireceptkönyv.hu

Néró sütemény


Írta:

Elk. idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
30 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
26 dkg finomliszt
1,5 dkg kakaópor
A töltéshez:
20 dkg lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1-2 teáskanál kókuszreszelék

Elkészítés:


A vajat a porcukorral és kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet, végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát, és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire. 160 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Azonnal puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz.

A kihűlt rudacskákat kettesével összeragasztjuk lekvárral (én meggy- és szilvalekvárral töltöttem).

Olvasztott csokiba mártottam, kókuszreszelékkel megszórtam

Néró sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mogyorós mandulás piskóta
Mogyorós mandulás piskóta

A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Eb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palacsinta - Eperrel töltött palacsinta
Palacsinta - Eperrel töltött palacsinta

1. A tojásokból, lisztből, tejből, csipet sóval és az olajjal palacsintatésztát keverünk. 2. 1/2 óra pihentetés után serpenyőben közép-vastag palacsintákat sütünk. 3. A jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Omlós szalakális krémes
Omlós szalakális krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vörös bársony (Red velvet) torta
Vörös bársony (Red velvet) torta

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A lágy vajat egy másik tálban a cukorral habosra keverjük, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk