- 150 gr süteményliszt/kenyér liszt/rizsliszt (Az Emese süteményliszttel sajnos nem működik)
- 60 gr holland kakaópor
- 6 gr sütőpor
- 120 gr cukor
- 2 db M-es méretű tojás
- 80 gr margarin
Forgatáshoz:
- Porcukor
Száraz összetevőket egy tálba mérem, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mikróban megolvasztott margarint. Az egészet kézzel összegyúrjuk. Vizes kézzel a kakaós tésztából gombócokat formázunk ezeket pedig porcukorban forgatjuk meg, majd a golyókat sütőpapíros tepsibe tesszük.
200 fokos sütőben 12 perc alatt sül meg.
Elkészítése: A megmosott rizst feltesszük a vízzel főni. Amikor nagyjából felszívta a rizs a vizet, hozzáöntjük az előre felmelegített 9 dl tejet, és hozzáadjuk a cukrot. Takaré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűMennyei! Igazi téli hangulatú, szaftos, puha sütemény gazdagon aszalt szilvával. Érdemes kipróbálni! Első lépésként az aszalt szilvát vagdaljuk apróra. Ha puha, áztassuk be e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, cukrot lassú tűzön felolvasztom, de NEM forralom! Leveszem a tűzhelyről és belekeverem azGolden syrupot majd a zabpelyhet és az aszalt gyümölcsoket. (ha csak mazsola van,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű