- 150 gr süteményliszt/kenyér liszt/rizsliszt (Az Emese süteményliszttel sajnos nem működik)
- 60 gr holland kakaópor
- 6 gr sütőpor
- 120 gr cukor
- 2 db M-es méretű tojás
- 80 gr margarin
Forgatáshoz:
- Porcukor
Száraz összetevőket egy tálba mérem, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mikróban megolvasztott margarint. Az egészet kézzel összegyúrjuk. Vizes kézzel a kakaós tésztából gombócokat formázunk ezeket pedig porcukorban forgatjuk meg, majd a golyókat sütőpapíros tepsibe tesszük.
200 fokos sütőben 12 perc alatt sül meg.
A tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...
Elkészítési idő: 15 -15 Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal , a tojás sárgájával, sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Amíg kel a tészta, addig gőz felett felverjük a tojás fehérjéket a cukorral és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy tepsi aljára tesszük. Ráöntünk egy tál ribizlit és félig megsütjük. 4 tojás sárgáját a cukorrol kikeverjük, beleforgatjuk a fehérjéből v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelőkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet. kovász készítés: Az élesztőt csomómentesen elkeverjük kb 1 dl langyos tejben egy ki...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes