10 dkg Rama
2 db tojás
1 bögre kristálycukor
2 bögre liszt
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
egy csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
fél kiló magozott meggy, (vagy 1 üveg befőtt)
porcukor
A Ramát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a két egész tojást, és keverőgéppel 10 percig keverjük úgy, hogy kanalanként hozzáadjuk a tej 1/3-át. Amikor már szép, sima, fényes a massza belekeverjük a sütőporral elkevert liszt felét, a tej felét, ismét liszt, majd a maradék tej következik. Krémszerű tésztának kell lennie, ha sűrűnek találjuk még egy kicsi tejjel hígítjuk, majd belereszeljük a citromhéjat. Egy közepes méretű Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen rászórjuk a gyümölcsöt és kis lángon sütjük. Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral díszítjük.
A tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy mély tálba teszem, közepébe a tejfölt, a sót és az ecetet. 2. Gyúrás közbe öntöm hozzá a vizet, annyit, hogy jól gyúrható legyen. 3. Fél órát pihentetem, majd...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézMég a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül. Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a kakaóval, és a Ramaval összemelegítem, a kekszet összetöröm.Az összetört kekszre ráöntöm az összemelegített vajas keveréket, és annyi tejet adok hozzá, hogy formázhat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű