dara
-20 dkg búzadara, 15 dkg liszt, 0,5 l tej elkeverni
-bele 1 citrom reszelt héja, 2 marék mazsola, csipet só, elkeverni, hűtőbe,
-később: hozzá 4 tojás sárgája,
-4 tojás fehérjét 4 ek porcukorral felverni habbá, óvatosan a tésztához adni,
-nagy serpenyőben 4 dkg vajat olvasztani, massza felét bele, közepes lángon sütni, ha megszilárdul, fakanállal negyedelni, átfordítani, tördelni, sütni, kiszedni,
- 4 dkg vajat olvasztani, massza másik fele,
-forrón tálalni, porcukor, baracklekvár rá.
i A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz omlós tésztához a margarint elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. A...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz ét csokit a mogyorókrémet vajat össze olvasztom.Hűlni hagyom még langyosan a cukrot is hozzá keverem majd a tojásokat habverővel és a lisztet majd ha már tényleg csak langyos eg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű