- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 350 g margarin
- 37 g 1:4 édesítő
- ½ csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom leve
- 50 ml tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 200 g cukormentes sárgabaracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
- 50 g 1:4 édesítő
- 200 g darált dió
- 2 kanál tej
- 1 csomag zero vanillin
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️A liszthez hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk vele.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a sütőport, a tojások sárgáját, a citrom levét és a tejfölt.
◾️Összegyúrjuk a tésztát, majd a ⅔-t téglalap alakúra nyújtjuk.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A diót, az édesítőt, a 2 tojássárgáját, az édesítőt, a zero vanillint és a tejet összekeverjük majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.
◾️A lekváros tésztára simítjuk.
◾️A maradék tésztát kinyújtjuk és vékonyan felcsíkozzuk.
◾️Ezekkel a csíkokkal berácsozzuk a süti tetejét.
◾️Megkenjük egy felvert tojással.
◾️180°-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
1. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval és a lereszelt citromhéjjal, robotgéppel (habverő résszel) krémesre keverjük. 2. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egy tálba rakjuk, összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintjük, felszeleteljük és már...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet, a diót elkészítjük egy tálba. A többi hozzávalót egyszerre feltesszük olvasztani forrásig. Tűzről levéve belekeverjük a kekszet és a diót, majd rummal ízesítjük. Langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral, a kakaóval és a tojások sárgájával jók kikeverem, majd hozzáteszem a darált kekszet és annyi rumot, hogy összeálljon, de ne legyen lágy! A tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű