- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 350 g margarin
- 37 g 1:4 édesítő
- ½ csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom leve
- 50 ml tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 200 g cukormentes sárgabaracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
- 50 g 1:4 édesítő
- 200 g darált dió
- 2 kanál tej
- 1 csomag zero vanillin
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️A liszthez hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk vele.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a sütőport, a tojások sárgáját, a citrom levét és a tejfölt.
◾️Összegyúrjuk a tésztát, majd a ⅔-t téglalap alakúra nyújtjuk.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A diót, az édesítőt, a 2 tojássárgáját, az édesítőt, a zero vanillint és a tejet összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.
◾️A lekváros tésztára simítjuk.
◾️A maradék tésztát kinyújtjuk és vékonyan felcsíkozzuk.
◾️Ezekkel a csíkokkal berácsozzuk a süti tetejét.
◾️Megkenjük egy felvert tojással.
◾️180°-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s a tészta egynegyed részét félretesszük a rácsozáshoz. A maradék tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (37x27cm) és a sütőpapírral bélelt, vagy kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokat összedolgozzuk a kókuszreszelék kivételével. 3. Vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk, és belehempergetjük a kókuszreszelékbe. 4. 2 órára a hűtőbe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét deci cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a búzadarát. A lisztet tálba borítjuk, ráü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre osztjuk. 23 ×38 cm-es vajjal kikent tepsi hátán világosra sütjük a lapokat egyenként. A krém készítése: a kristálycukrot e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű