Hozzávalók:
- 50 gramm nyílgyökérliszt
- 30 gramm kókuszliszt
- 15 dkg kakaópor
- fél tk. szódabikarbóna
- 2-3 kanál eritrit/ vagy kevesebb 4:1 édesítő
- 4 tojás
- pici kókusztej/tej/víz
Krém hozzávalói:
- kb 25 dkg túró
- 3 dl kókusztej
- eritrit vagy bármilyen édesítés ízlés szerint
- reszelt narancshéj (kezeletlen!)
- 2 kanál narancslé
- vanília (opcionális)
- fél tk. konjak liszt vagy 1 kanál útifű maghéj
A hozzávalókat kézi mixerrel elkeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyitől kissé folyékony állagú lesz. Annyira legyen folyékony, hogy egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben el tudjuk simítani.Jó lenne, ha téglalap-alakúra tudnánk formázni, majd előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) süssük 12 percig.
Még melegen borítsuk egy tiszta konyharuhára, a papírt húzzuk le róla és csavarjuk fel, majd így hagyjuk teljesen kihűlni!
Amíg a tészta hűl, a krémet a fenti hozzávalókból botmixerrel vagy kézi habverővel összeturmixoljuk, majd ezzel a piskótát megtöltjük, visszacsavarjuk és hűtőbe tesszük. Néhány óra után szépen szeletelhető. Darált eritrittel szórtam meg. Nagyon finom lett! :D
A lisztet, a cukrot, a margarint jól összegyúrjuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, kevés tejet, majd jól kidolgozzuk. Kés vastagságúra...
Elkészítési idő:A vajat összekeverjük a liszttel, majd a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a kosárkákat k...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét habbá verjük. Az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és elkeverjük. Rászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Sütőpapírra ceruzával...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a folyadékkal összekeverjük. Hozzákeverjük a süt...
Elkészítési idő: