Hozzávalók:
- 50 gramm nyílgyökérliszt
- 30 gramm kókuszliszt
- 15 dkg kakaópor
- fél tk. szódabikarbóna
- 2-3 kanál eritrit/ vagy kevesebb 4:1 édesítő
- 4 tojás
- pici kókusztej/tej/víz
Krém hozzávalói:
- kb 25 dkg túró
- 3 dl kókusztej
- eritrit vagy bármilyen édesítés ízlés szerint
- reszelt narancshéj (kezeletlen!)
- 2 kanál narancslé
- vanília (opcionális)
- fél tk. konjak liszt vagy 1 kanál útifű maghéj
A hozzávalókat kézi mixerrel elkeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyitől kissé folyékony állagú lesz. Annyira legyen folyékony, hogy egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben el tudjuk simítani.Jó lenne, ha téglalap-alakúra tudnánk formázni, majd előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) süssük 12 percig.
Még melegen borítsuk egy tiszta konyharuhára, a papírt húzzuk le róla és csavarjuk fel, majd így hagyjuk teljesen kihűlni!
Amíg a tészta hűl, a krémet a fenti hozzávalókból botmixerrel vagy kézi habverővel összeturmixoljuk, majd ezzel a piskótát megtöltjük, visszacsavarjuk és hűtőbe tesszük. Néhány óra után szépen szeletelhető. Darált eritrittel szórtam meg. Nagyon finom lett! :D
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét a tál aljára halmozzuk, a többi hozzávalót alaposan elkeverjük, majd a körtére szórjuk. 180 fokon 10-15 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk és kimagozzuk – felhasználásig félretesszük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű