menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 Hozzávalók:
 - 50 gramm nyílgyökérliszt
 - 30 gramm kókuszliszt
 - 15 dkg kakaópor
 - fél tk. szódabikarbóna
 - 2-3 kanál eritrit/ vagy kevesebb 4:1 édesítő
 - 4 tojás
 - pici kókusztej/tej/víz
 Krém hozzávalói:
 - kb 25 dkg túró
 - 3 dl kókusztej
 - eritrit vagy bármilyen édesítés ízlés szerint
 - reszelt narancshéj (kezeletlen!)
 - 2 kanál narancslé
 - vanília (opcionális)
 - fél tk. konjak liszt vagy 1 kanál útifű maghéj

Elkészítés:


 A hozzávalókat kézi mixerrel elkeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyitől kissé folyékony állagú lesz. Annyira legyen folyékony, hogy egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben el tudjuk simítani.Jó lenne, ha téglalap-alakúra tudnánk formázni, majd előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) süssük 12 percig.
 Még melegen borítsuk egy tiszta konyharuhára, a papírt húzzuk le róla és csavarjuk fel, majd így hagyjuk teljesen kihűlni!
 Amíg a tészta hűl, a krémet a fenti hozzávalókból botmixerrel vagy kézi habverővel összeturmixoljuk, majd ezzel a piskótát megtöltjük, visszacsavarjuk és hűtőbe tesszük. Néhány óra után szépen szeletelhető. Darált eritrittel szórtam meg. Nagyon finom lett! :D

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Zserbó palacsinta
Zserbó palacsinta

A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körtés-diós morzsasüti
Körtés-diós morzsasüti

A körtét a tál aljára halmozzuk, a többi hozzávalót alaposan elkeverjük, majd a körtére szórjuk. 180 fokon 10-15 percig sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZILVÁS LEPÉNY
SZILVÁS LEPÉNY

A szilvát megmossuk és kimagozzuk – felhasználásig félretesszük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk