60 dkg. liszt
25 dkg. zsír
2 dl. tejföl
2 tojás
2 dkg. élesztő (kevés cukros tejben megfuttatni)
pici só
A lisztet a zsírral a tenyerünk között eldörzsöljük. Ha már szép egyenletes, nincsenek benne nagyobb zsírdarabok, akkor beletesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk.
Nem kell keleszteni.
8 cipóra osztjuk, A cipókat egyesével vékonyra és kerekre nyújtjuk. Ebben segít egy lapos tányér. A kinyújtott tésztára lefordítva rátesszük és késsel körbe vágjuk. A szép szabályos körünket aztán 8 cikkre vágjuk. A cikk vastagabb részéhez teszünk egy kis kanálnyi szilvalekvárt. Szépen feltekerjük.
180 C fokon sütjük.
Még forrón vaniliás porcukorba forgatjuk.
A csokoládét, a sűrített tejet, a kakaóport és a tejet egy edénybe teszünk és lassú tűzön felfőzzük. A kekszet apróra tördeljük és a szirupot ráöntjük. Ha nagyon szilárd a massza,...
Elkészítési idő:A krémport a tejjel egy edénybe tesszük és mixerrel felverjük, félretesszük. A habtejszínt is felverjük és a krémhez adjuk kanalanként, óvatosan, hogy ne törjön. A kekszet három ré...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: