egy zacskó háztartási keksz (négyzet alakú)
2 cs vaníliás cukor
fél l tejszín
25 dkg vaj vagy margarin
8 dl tej
3 cs főzős vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
egy tábla tortabevonó
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Krémes sütik > Házi francia krémes
Házi francia krémes
Galéria (7)
Házi francia krémes
Beküldve: 2012.08.19.
Kategória: Krémes sütik
Küldte: Tóth Ferencné
Látták: 140615
Ennyien nyomtatták ki: 547
Konyha: Francia
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
Nincs adat
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
egy zacskó háztartási keksz (négyzet alakú)
2 cs vaníliás cukor
fél l tejszín
25 dkg vaj vagy margarin
8 dl tej
3 cs főzős vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
egy tábla tortabevonó
Elkészítése:
A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet
Egy tálcára tegyük le téglalap alakban a kekszeket, vagy, hogy könnyebb legyen vele bánni egy tepsi aljába. A kekszekre kenjük rá a pudingos, vajas krémet, de úgy, hogy a kekszek ne mozduljanak el.
A vaníliás cukrot hozzáadjuk a tejszínhez és kemény habbá verjük azt. Ezt a habot rákenjük a sárga krém tetejére. Erre a habra teszünk még kekszeket.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Krémes sütik > Házi francia krémes
Házi francia krémes
Galéria (7)
Házi francia krémes
Beküldve: 2012.08.19.
Kategória: Krémes sütik
Küldte: Tóth Ferencné
Látták: 140615
Ennyien nyomtatták ki: 547
Konyha: Francia
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
Nincs adat
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
egy zacskó háztartási keksz (négyzet alakú)
2 cs vaníliás cukor
fél l tejszín
25 dkg vaj vagy margarin
8 dl tej
3 cs főzős vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
egy tábla tortabevonó
Elkészítése:
A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet
Egy tálcára tegyük le téglalap alakban a kekszeket, vagy, hogy könnyebb legyen vele bánni egy tepsi aljába. A kekszekre kenjük rá a pudingos, vajas krémet, de úgy, hogy a kekszek ne mozduljanak el.
A vaníliás cukrot hozzáadjuk a tejszínhez és kemény habbá verjük azt. Ezt a habot rákenjük a sárga krém tetejére. Erre a habra teszünk még kekszeket.
A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a darát, a lisztet és a tejet. A legjobb, ha ezt 1 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot, a cukrot és a tojásokat. Egy edénybe va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű