menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes puszedli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g akácméz
50 g porcukor
210 g vaj
700 g búzaliszt (BL55)
25 g szódabikarbóna
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
2 g gyömbér (őrölt)
2 g szegfűszeg (őrölt)
2 g kardamom (őrölt)
2 g fahéj (őrölt)
A díszítéshez
80 g tojásfehérje
160 g porcukor

Elkészítés:


A vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a lisztes keveréket egy fakanál segítségével a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
Az így kapott tésztát 15 percre hűtőbe tesszük, majd hengerré sodorjuk.
A kinyújtott tésztát kb. 25 g-os darabokra vágjuk. Golyóvá gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra a lemezre tesszük őket.
Most az előmelegített 200 C-os sütőben légkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt kisütjük a puszedliket. Vigyázat, nagyon hamar megsül, nem szabad megégnie, mert keserű lesz! Az aljuk is szép világos legyen!
A tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Aztán magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
Egyenként belemártjuk a puszedlik tetejét. Végül villával tüskézzük. Majd hagyjuk, hogy megszáradjon rajtuk a hab. (Akár 40 C-os sütőben rá is lehet szárítani.)
Tegyük pléhdobozba legalább egy napra a bevonat nélküli puszedliket! A tojáshabbal fedett puszedlik tetejét hagyjuk teljesen megszáradni, és aztán dobozoljuk le. Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik annál finomabb, puhább.

Trükkök, tippek, praktikák:


lehet csokiba is mártani . a tésztába lehet mézes fűszer keveréket adni hozzá .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fitt mákos-almatorta
Fitt mákos-almatorta

Az egész tojásokat habosítsd fel,el, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Egyszerű, laktató é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Nutellás hópehely
Nutellás hópehely

1. Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül
Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül

Elkészítése: A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos álom
Citromos álom

Felverjük a habtejszínt jó keményre. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a tejszínhabb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk