15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
5 dkg keserű kakaópor
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg ét-tortabevonó
3 evőkanál barackíz
10 dkg tej-tortabevonó
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön egy tálba, hogy a tészta szép sima legyen.
Adagoljuk ki a 12 db muffin formába, majd 170 fokon süssük meg kb. 20-25 perc alatt.
Ellenőrizzük 15 perc után a süteményt, nehogy megégjen.
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Az étcsokit vízgőz felett felolvasztom, majd félretszem hűlni. - A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a tojással habosra keverem. - A lisztet elkeverem a sütőporral, a sóval...
Elkészítési idő: 2 és fél óra Nehézség: KönnyűA tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Amikor az alma már levet engedett,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű