20 dkg zabkeksz
2 db tojás
15 dkg margarin
1 evőkanál kakaó
édesítő
10-15 dkg zabpehely darálva
pici só
5 dkg margarin
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
1 db mirelit málnás vegyes gyümölcs
édesítő
20 g zselatin
A kekszet is én sütöttem, olvasztott margarint kikeverem a tojásokkal, beleteszem a kakaót, egy pici forróvízben feloldott édesítőt.
Beleszórom a zabpehelylisztet, annyit, hogy elég kemény állagú legyen.
Kisodrom, egyszerű pogácsaszaggatóval kiszúrom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Forró sütőben kisütöm.
Ha kisült, összemorzsolom, az 5 dkg margarinnal összegyúrom.
Egy kicsi tortaformába 15 cm, belenyomkodom a kekszes masszát.
A túrót kikeverem a mascarpónéval, egy kis forróvízben oldok fel édesítő tablettát és hozzákeverem.
Szépen eloszlatom a kekszen.
A gyümölcsöt kiolvasztom, a zselatint beleteszem, berakom a mikróba. Mikor elkezd rotyogni, 1-2 perc, kiveszem és a túrós krémre öntöm.
A tetejét kókusszal díszítettem.
Így készül 1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, rt, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaní...
Elkészítési idő:TÖLTELÉK: Az almát meghámozzuk, nagy lukú reszelőn megreszeljük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és kicsit megfőzzük. hagyjuk kihűlni. TÉSZTA: A hozzávalókat összegyúrjuk annyi...
Elkészítési idő:A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő: 30 perc