20 dkg zabkeksz
2 db tojás
15 dkg margarin
1 evőkanál kakaó
édesítő
10-15 dkg zabpehely darálva
pici só
5 dkg margarin
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
1 db mirelit málnás vegyes gyümölcs
édesítő
20 g zselatin
A kekszet is én sütöttem, olvasztott margarint kikeverem a tojásokkal, beleteszem a kakaót, egy pici forróvízben feloldott édesítőt.
Beleszórom a zabpehelylisztet, annyit, hogy elég kemény állagú legyen.
Kisodrom, egyszerű pogácsaszaggatóval kiszúrom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Forró sütőben kisütöm.
Ha kisült, összemorzsolom, az 5 dkg margarinnal összegyúrom.
Egy kicsi tortaformába 15 cm, belenyomkodom a kekszes masszát.
A túrót kikeverem a mascarpónéval, egy kis forróvízben oldok fel édesítő tablettát és hozzákeverem.
Szépen eloszlatom a kekszen.
A gyümölcsöt kiolvasztom, a zselatint beleteszem, berakom a mikróba. Mikor elkezd rotyogni, 1-2 perc, kiveszem és a túrós krémre öntöm.
A tetejét kókusszal díszítettem.
Mindent mindennel összekavarunk, majd hozzákeverjük a meggyet és a csokit.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összevegyítjük, félretesszük. 2. A vajat, a barna cukrot és a vaníliarúd kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAnnyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et. A fehérjét a cukorral habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverem,hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz