Egy tálba üssünk 3 egész tojást, egy fél pohár vizet és fél kilónyi jó édes tehéntúrót össze gyúrva, hogy darabos ne legyen, kevés sót, egy tojásnyi fagyos zsírt, és annyi lisztet, hogy a kéz között elkészíthető keményecske gombóc tésztát keverhessünk belőle.Ha a túrót, lisztet és tojást jól összekevertük, kanállal rakjuk ki tetszésünk szerinti nagyságukba, legjobb egy tyúktojásnyi nagyságúra szakítani; kezünkkel hengergessük meg a lisztben és buzgó forró vizében főzzük meg gyorsan, nehogy szét főjön.Tálaláskor vajba pirított zsemlye-morzsával hintsük be.”
Búzadarát, lisztet és a tejet összekeverjük és 1 órát pihentetjük. Tojássárgákat kikeverjük a kristálycukorral és hozzákeverjük a tejes keverékhez. Tojások fehérjét csipet sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint / vajat, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5tojás fehérjét felverek.3 evő kanál liszt 2 evőkanál mák de én azt kihagytam helyette 2 kanál kakaóport raktam.1csomag sütőport 8 evőkanál cukrot,elkeverek és ehez ovatosan hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű