Egy tálba üssünk 3 egész tojást, egy fél pohár vizet és fél kilónyi jó édes tehéntúrót össze gyúrva, hogy darabos ne legyen, kevés sót, egy tojásnyi fagyos zsírt, és annyi lisztet, hogy a kéz között elkészíthető keményecske gombóc tésztát keverhessünk belőle.Ha a túrót, lisztet és tojást jól összekevertük, kanállal rakjuk ki tetszésünk szerinti nagyságukba, legjobb egy tyúktojásnyi nagyságúra szakítani; kezünkkel hengergessük meg a lisztben és buzgó forró vizében főzzük meg gyorsan, nehogy szét főjön.Tálaláskor vajba pirított zsemlye-morzsával hintsük be.”
..
Elkészítési idő:Egy magasabb tálka fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve két réteg gézzel. Ebbe öntjük a nagy doboz tejfölt, lefedjük egy kistányérral és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a s...
Elkészítési idő:A liszthez keverjük a szódabikarbónát és a cukrot. Elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarinnal, majd ha már kellően morzsás, hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk. Ha nem áll...
Elkészítési idő:Kezdd a tészta megsütésével. Kapcsold be a sütőt 175 fokra. Verd fel a tojásokat, majd add hozzájuk sorban a többi hozzávalót is. Öntsd a tésztát egy kissé magasabb falú sütőlemezr...
Elkészítési idő: 30 perc