10 dkg marcipán massza, 8-10 dkg babapiskóta, 3-5 dkg darált dió, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg vaj.
10 dkg tortabevonó csoki.
A. darált babapiskótát, diót, a vajjal kikevert kakaóport rummal megöntözzük, majd összedolgozzuk.
A marcipán masszát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. (két fólia között). 3,5 cm széles lapokat készítünk. Kis hengereket formázunk a töltelékből és feltekerjük, becsomagoljuk a marcipánba (ezek kb 3 cm-esek lesznek).
Ha készen vagyunk vele, csokimázba mártjuk mindkét végét és alufóliára tesszük dermedésig.
- Vonalzóval kimérjük a csíkokat, a hengereket pedig bevonjuk a marcipánnal úgy, hogy a marcipán éppen fedje a tölteléket.
- A csokimáz: kis vízzel megolvasztjuk a csokit és vajjal simára keverjük.
Ha sűrűsödne, tegyük vissza a mikróba, hogy egy kicsit folyósabbá váljon.
- Egy pár csepp zöld ételfestéket is tehetünk a marcipán masszába.
A hozzávalókat összegyúrjuk és bezacskózva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kb. 3 mm vastagra és kiszúrjuk, majd megnyomjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet kanalanként adagoljuk a liszthez úgy, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas tésztát kapjunk. Egy órára hűtőbe rakjuk pihenni. A meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejfölt keverjük el a porcukorral és a citromok levével. A krém harmadát tegyük egy tál aljára, erre helyezzük a babapiskóta felét. Erre jöhet egy adag citromos krém, végül pedig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a kakaóport és a cukrot felfőzzük. A pudingokat kevés vízzel elkeverjük, majd együtt felfőzzük a cukros kakaós főzettel. Ízlés szerint tehetünk bele rumot. Darabolt piskó...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű