35 dkg háztartási keksz
10 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott mogyoró
2 dl tej
16 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2 teáskanál rumaroma
2 csomag tejszínes pudingpor
7 dl tej
3 evőkanál cukor
20 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
20 dkg tejcsokoládé
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, rumaromával ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a lekvárral és kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tojásokat és a tejszínt elkeverjük a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű