Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszínes baracktorta gluténmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a piskótához:
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- 1 ek rizsliszt
- 1 ek keményítő
- 1 ek kakaópor

Joghurtos krém:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 3 dl gluténmentes gyümölcsjoghurt
- 40 dkg őszibarack megtisztítva, kisebb kockákra vágva (befőttből is készíthető)
- 3 dkg zselatin
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Tészta:

Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat is. Beleszitáljuk az összekevert rizslisztet, keményítőt és kakaóport, és óvatosan belekeverjük. A tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük. A kész piskótát kivesszük a formából és teljesen kihűtjük. A formát elmossuk, és visszahelyezzük bele a piskótalapot.

Krém:

A mascarpone-t a cukorral kikeverjük, a joghurtban meglangyosítjuk a zselatint, ha hűlni kezd összekeverjük a mascarpone-s krémmel, és a vaníliás cukorral felvert tejszínnel, végül óvatosan belekeverjük a felaprózott gyümölcsöt. A tortalapra öntjük, amit megöntözhetünk előtte rummal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tortakarimát eltávolítjuk, a torta tetejét tejszínhabrózsákkal, gyümölccsel díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tejszínes baracktorta gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gluténmentes, Krémes sütik, Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szabolcsi almás máktorta
Szabolcsi almás máktorta

Először a kétféle krémet készítjük el, így van idejük kihűlni. Lereszeljük az almát, és a citromlével, fahéjjal elkeverve kissé megpároljuk. Nagyobb lábosban melegíteni kezdü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sütés nélküli Almatorta
Sütés nélküli Almatorta

:Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta Szamos Lászlótól
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Répatorta Szamos Lászlótól

Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lereszelt répát és az apróra vágott ananászt. A szárazanyagokat – liszt, sütőpor és dióbél –...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Sütés nélküli citromtorta
Sütés nélküli citromtorta

Az alaphoz először száraz serpenyőben vagy minigrillen pirítsd meg egy kicsit a kesudiót. Tedd aprítógépbe a datolyát és a kesudiót, majd aprítsd össze jó alaposan. Forralj össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk