Hozzávalók a tésztához:
• 250g búza finom liszt
• 50g porcukor
• 125g vaj
• 1 tojás
• kevés tej
• vaj a kikenéshez
• Hozzávalók a krémhez:
• 500g hámozott, kimagozott sütőtök felkockázva
• 500ml tej
• 150g porcukor
• 2 tojás
Gyúrjatok tésztát a hozzávalókból, annyi tejet hozzáöntve, hogy omlós legyen. Ne gyúrjátok túl sokáig, ne legyen gumiszerű, nyúlós a tészta! Ha kész, tegyétek fél órára a hűtőbe.
Folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzd össze a tejet, cukrot és a sütőtököt, forrás után még 15 percig. Ezután tegyél fedőt az edényre, és főzd még egy negyed órán át, amíg a tök megpuhul. Botmixerrel pépesítsd össze és fedő alatt hagyd hűlni.
Amíg a krém hűl, vedd ki a tésztát a hűtőből kenj ki egy 25 cm átmérőjű piteformát, nyújtsd ki kb fél cm vastagságúra a tésztát és béleld ki vele a sütőformát. Az oldalt kilógó részeket vágd le és villával szurkáld meg a tészta alját. 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süsd meg.
A krémhez adj egy felvert tojást és keverd el alaposan.
Öntsd a krémet a megsült pitelapra és told vissza a közben 160 fokra állított sütőbe kb 30 percre, amíg a krém teteje meg nem szilárdul, de még egy kicsit remegős marad.
A pite tetejét cukrozott tejföllel, mascarpone-val díszítheted.
A kókuszzsírt olvasszuk meg mikróban pár másodper alatt, majd a tojásokkal és az édesítővel együtt keverjük habosra. A zablisztet, a kakaóport és a sütőport jól keverjük el egymás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a habtejszínt. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz