Tészta:
8 tojásból két kakaós piskótát sütni. (26-28cm átmérőjű)
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek víz
16 ek porcukor
13 ek. liszt
3 ek kakaó
1 sütőpor
Krém:
6 dl meggylé
2 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg cukor
12,5 dkg margarin
7 dl-es üveg kimagozott meggy befőtt
1 lit. tejszínhab
1 zacskó zselatin
2 dl víz
8 tojásból két kakaós piskótát sütni. (26-28cm átmérőjű)
Krém:
6 dl meggylébe 2 csomag vaníliás pudingport, 20 dkg cukorral megfőzni. Ha kihűlt, fél margarint (12,5 dk) adunk hozzá és habosra keverjük. Végül hozzáadunk egy 7 dl-es üveg kimagozott meggyet.
1 lit. tejszínhabot habbá verünk.
1 zacskó zselatint felolvasztunk 2 dl vízbe és hagyjuk fél órát ázni, majd felmelegítjük 60 fokra.
Ha kihűlt,(de nem teljesen), lazán összekeverjük a tejszínhabbal.
A tortalapokat ketté vágjuk, megkenjük a meggyes krémmel, erre tejszínhabot kenünk, piskóta, krém, tejszínhab, így folytatjuk.
A tetejét és körbe tejszínhabbal bevonjuk és meggyel díszítjük.
A megsült piskótát meglocsoljuk rumaromával, rákenjük a krémet. Tetejére csoki mázat teszünk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, magját eltávolítjuk, lereszeljük (tökgyalun), majd egy kevés margarinon kissé megpároljuk és ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel,vaníliás cukorral és ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk az egészet. Lisztezett deszkára tesszük, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Majd egy pogácsaszaggatóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű