Tészta:
100 g vaj
3 evőkanál méz
300 g kristálycukor
1 kávéskanál ecet
1 evőkanál szódabikarbóna
2 tojás
700 g finomliszt
3 evőkanál kakaópor
Krém:
250 g vaj
3 tubus édesített, sűrített tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
4 evőkanál cukor
Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egész tojást (állandóan kavarni kell), majd levesszük a tűzről és a meleg masszához hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet. Jól kidolgozzuk, 6 részre osztjuk és sütőpapíron kisodorva, villával kissé megböködve, 30 × 40 cm-es tepsiben 170°C-on 5-7 perc alatt mindegyiket külön-külön megsütjük.
A sűrített tejeket tubusostól 3 órán át vízben főzzük, így karamellizálódik. Ha kihűlt, a vajjal együtt kikeverjük. A pudingot a tejben a cukorral megfőzzük, majd a kihűlt vajas masszához keverjük.
A lapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson, arra pedig a tésztalapok levágott széleiből reszelünk díszítésként.
Liszt sütőpor,fahéj összekeverni. Tojás,cukor össze,hozzá olaj. A két keveréket összekeverjük és hozzáadjuk a tejet. Nem kell sokat keverni,kicsit folyós, csomós. 180 fokon kb,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Kókuszos sütik > Cseresznyés-kókuszos kevert Cseresznyés-kókuszos kevert Cseresznyés-kókuszos kevert Beküldve: 2014.06.11. Kategó...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű