60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez
1 db tojásfehérje
5 dkg darált dió
ízlés szerint kristálycukor
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük,összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
A mézeskalácsot és a háztartási kekszet aprítógépben porrá zúzzuk, és összekeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, mascarponét, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilvabor helyett használhatunk más vörösbort vagy meggybort is, vagy alkohol helyett gyümölcsteát. A szilvát lábosba tesszük, felöntjük a borral és felforraljuk. Félretesszük hűln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokis-gesztenyés muffinnal nincs más dolgod, mint összekeverni a hozzávalókat. Önmagában is nagyon finom, de alkalmakra ünnepibbé teheted csokimázzal és egyszerű díszítéssel. A...
Elkészítési idő: 10+20 sütés Nehézség: Könnyű