a tésztához:
4 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanálnyi sütőpor
a krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
2 tasak habfix
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.
1. A hideg vajat szétmorzsoljuk a lisztben, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, a sót meg a sütőport. 2. Gyors mozdulato...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrom vékonyra nyújtom és minden második db-ot kiszúrom. Tepsikbe teszem és alacsony lángon megsütöm, ha már csak langyos, lekvárral/dzsemmel összeragasztom. P...
Elkészítési idő: 1 óraSziasztok! Hoztam egy ujabb édességet elkészítése szinte ugyanaz mint az amcsi palacsintáé. Szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá várni, félúton egy...
Elkészítési idő: 30 perc