Családireceptkönyv.hu

Csokoládés vaníliakocka


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
4 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanálnyi sütőpor

a krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
2 tasak habfix

A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.

Csokoládés vaníliakocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cruffin (croissant+muffin)
Cruffin (croissant+muffin)

A tejet melegítsd langyosra. 60 ml-hez add a sót, jól keverd el. A másik részben oldd fel a mézet, majd morzsold bele az élesztőt. Letakarva hagyd, hogy felfusson. A liszteket mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pudingos banános alagút
Pudingos banános alagút

a darált kekszet a kávéval vagy kakaóval, a 3 kanál cukorral, összedolgozzuk (mint a keksztekercshez) A pudinghoz való 3 dl. tejből 1 dl. elveszünk, ebbe beletördeljük a lapzselati...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villámgyors kakaós csiga
Villámgyors kakaós csiga

Elkészítés: 1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Igazi marcipán massza
Igazi marcipán massza

A mandulát egy késes aprítóban durvára daráljuk. A cukrot, a glükózszirupot vagy mézet és a vizet egy lábasban 118 fokig melegítjük. Elég gyorsan elérjük ezt a hőfokot. Ez az a hő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk