menu

Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 5fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
20x30 cm-es tepsihez
35 dkg liszt
fél csomag sütőpor
15 dkg vaj (vagy margarin)
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
néhány evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:
kb. 8-10 darab közepes alma
2 evőkanál sárgabaracklekvár
kevés fahéj ízlés szerint
kristálycukor ízlés szerint (attól is függ, mennyire édes vagy savanyú az alma)
4-5 dkg vaj

+ a tetejére 1 tojássárgája

Elkészítés:


1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta elázik - de azért nagyon szárazra se csavarjuk ki, mert akkor párolás közben leég). Egy lábasban kicsit megpároljuk, közben kevergetjük, le ne égjen. Hozzáadjuk a baracklekvárt, majd a kristálycukrot ízlés szerint (nyugodtan megkóstolhatjuk, mennyi cukor kell bele).
Ha megpároltuk, akkor amíg még forró, belekeverjük a vajat is. Félretesszük a tölteléket hűlni.
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk - utoljára hagyjuk a tejfölt, annyit adunk hozzá, hogy egy közepesen lágy, jól nyújtható tésztát kapjunk.
3. Kétfelé osztjuk, kinyújtjuk az egyiket tepsi nagyságúra, belehelyezzük az enyhén kivajazott/lisztezett tepsibe a tésztát a nyújtófa segítségével. Rásimítjuk egyenletesen az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztalapot is. Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy sütés közben tudjon távozni a gőz. A tojássárgájával lekenjük.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 20 alatt megsütjük. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben lehet, hogy több ideig tart)
5. Szeletelve, porcukrozva tálaljuk.

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Bodzavirágos tortácskák
Bodzavirágos tortácskák

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát vegyük ki a hűtőből, szoba-hőmérsékleten kicsit pihentessük a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 10 cm átmérőjű kikent formákat bélel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti linzer " Preckedli"
Húsvéti linzer " Preckedli"

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a margarint és a zsírt, majd az egészet összemorzsoljuk. Beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, ráreszeljük a citromhéjat, hozzáadju...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Almás-mákos kevert süti
Almás-mákos kevert süti

A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fettarme Zitronencreme-Törtchen
Fettarme Zitronencreme-Törtchen

Zitronen heiß waschen und abtrocknen. Dann die Schale (nur den gelben Teil, das weiß schmeckt bitter) über eine feine Reibe abreiben. Zitronen mit einer Zitronenpresse auspressen,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk