piskóta
6 db tojás
6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só,
a krémhez
2 csomag vaníliás v csokis pudingpor
6 dl tej
8 ek porcukor
25 dkg vaj
csokikrém
20 dkg ét tortabevonó
10 dkg porcukor
10 dkg ráma margarin
2 ek olaj
2 ek kakaópor
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ez sárga piskóta de ha kakaósat szeretnénk akkor a lisztből elveszünk 2 ek-al és pótoljuk kakaóporral
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot A piskótát félbe vágjuk és megkenjük a krémmel Majd felkockázzuk
1 órára a fagyasztóba tesszük
Ezután csokiba mártjuk s díszítjük. A fagyasztóban 1 óra alatt megkeményedik majd egy saslikpálcikára szúrtam s kanállal locsoltam rá a csokit s egy másik pálcikával toltam le
Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert. Ledaráljuk a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, rudat gyúrunk belőle, fölszeleteljük, és golyót formálunk a szeletekből, tepsibe rakjuk, majd a hüvelyk ujjunkkal mélyedést képezünk a tetején....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű