Családireceptkönyv.hu

csokis-diós keksz (angyalszem)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
15 dkg cukor /én kristályt tettem bele/
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
2 tojássárgája
15 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
ha nem áll össze, akkor tejfölt adjunk hozzá

tetejére:
1 tojásfehérje
10 dkg durvára vágott dió




Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd a hűtőből kivéve 3-4 cm átmérőjű rudat formálunk belőle és kb. 1 cm-s szeletekre vágjuk, ezekből golyókat formálunk!
Mindegyik közepébe egy lyukat fúrunk /fakanál nyelével, vagy az ujjunkkal, én parafa dugót használtam/, majd először a tojásfehérjébe, utána a dióba mártjuk. Ezt követően 180°C-ra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után tetszés szerinti tölteléket teszünk a lyukakba.
Ez lehet lekvár, vagy olvasztott csokoládé, esetleg nutella stb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütés közben a lyukak eltűnnek, de még melegen egy fakanál nyelével kell újabb lyukakat csinálni rá, ahová a töltelék kerül.

csokis-diós keksz (angyalszem)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Tökös-mákos rétes
Tökös-mákos rétes

A tököt lereszeljük, besózzuk és kicsit állni hagyjuk. A mákot elkeverjük a cukorral, a citrom és narancshéjjal, a fahéjjal és a narancslével. A tököt kinyomkodjuk és a mákhoz ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákosguba
Mákosguba

Karikára vágom a kifliket 0.5 l langyos tejbe 2 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál étkezési rumot keverek. Ráöntöm és összekeverem a kiflivel. Pihenni hagyom. Mákot összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÜTEMÉNY TEJFÖLÖS KRÉMMEL
SÜTEMÉNY TEJFÖLÖS KRÉMMEL

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőpor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk