35 dkg liszt
15 dkg cukor /én kristályt tettem bele/
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
2 tojássárgája
15 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
ha nem áll össze, akkor tejfölt adjunk hozzá
tetejére:
1 tojásfehérje
10 dkg durvára vágott dió
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd a hűtőből kivéve 3-4 cm átmérőjű rudat formálunk belőle és kb. 1 cm-s szeletekre vágjuk, ezekből golyókat formálunk!
Mindegyik közepébe egy lyukat fúrunk /fakanál nyelével, vagy az ujjunkkal, én parafa dugót használtam/, majd először a tojásfehérjébe, utána a dióba mártjuk. Ezt követően 180°C-ra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után tetszés szerinti tölteléket teszünk a lyukakba.
Ez lehet lekvár, vagy olvasztott csokoládé, esetleg nutella stb.
Sütés közben a lyukak eltűnnek, de még melegen egy fakanál nyelével kell újabb lyukakat csinálni rá, ahová a töltelék kerül.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPréchauffez le four à 180°C. Faites fondre le chocolat coupé en morceaux avec le beurre au bain-marie. Battez les oeufs avec les sucres dans un saladier. Ajoutez le chocolat fon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához alaposan összekeverjük a zabkását, a tejet, a fehérjeport, a xilitet és az olajat. E hozzávalók összedolgozásával egy sűrű tésztát kapunk, amelyet két egyforma részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-A tojásokat szétválasztjuk - a sárgáját kikavarjuk a cukorral majd bele az olaj + tej -liszt + sütőpor összekeverünk mindent végül a tojások felvert fehérje kemény habját óvatosa...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű