A tésztához:
6 tojás
1 csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
csipet só
A krémhez:
500 g tejföl
12,5 dkg margarin
3 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
fél dl tej
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
12,5 dkg margarin
1 nagy evőkanál kakaópor
2 evőkanál porcukor
pici tej
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőport. Kibélelünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölt lábasba öntjük, hozzáadjuk tejet és a tojássárgáját, majd az előzőleg mikróban felmelegített margarint, a lisztet, vaníliás cukrot, porcukrot, és sűrű krémet főzünk belőle. A krémet teljesen kihűtjük.
Ha a piskóta is teljesen kihűlt, közepén kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.
A tetejére a mázhoz valókat lábasba tesszük, összeforraljuk és mikor már majdnem teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük. Másnapig hűtőbe tesszük.
Lisztet, cukrot és a szódabikarbónát összekeverni, hozzáadni az olvasztott mézet, vajat és tojást.180 fokon sütni, 10 perc a sütőben (ne legyen több).
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. 2 A kockára vágott vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Közepesen kemény tészta l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral, a margarinnal, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. (Én itt kakaóport is tettem bele, de anélkül is fi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű