menu

Családireceptkönyv.hu

Banános zabkeksz


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű/graham liszt
2 tojás
1/2 cs sütőpor
1,5 dl olaj/kókuszzsír
2 érett banán
2 ek méz

Elkészítés:


A szárazakat egy tálban összekeverjük. A tojást, mézet, zsiradékot egy másik tálban jól összekeverjük. Villával beletörjük a banánt, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a száraz anyagokat is. 10 percig állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt.
Ízlés szerinti átmérőjű, kb fél cm vastag kupacokat készítünk belőle sütőpapírral bélelt tepsibe.
200 fokon kb 10 percig sütjük.
A sütőből kivéve még elég lágy, várjunk egy kicsit, majd tegyük rácsra hűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szórhatunk bele akármi mást még, pl étcsoki és kandírozott ananász is jól bevált már extraként.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Meggyes pite (Szira nagymama)
Meggyes pite (Szira nagymama)

Alja omlos teszta 60 dkg liszttel. Vekonyan kinyujtjuk, amekkora a tepsi (gazsuto nagy tepsire valo). 3 tetezett evokanal morzsaval, amibe 1 evokanal porcukrot teszunk, megszorjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű kinderszelet
Habkönnyű kinderszelet

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
499.FRANCIA MÁKOS KRÉMES
499.FRANCIA MÁKOS KRÉMES

A lapokkal kezdek. A lisztben elkeverem a szódabikarbónát, porcukrot, majd elmorzsolom benne a vajat. A tojás, méz hozzáadása után összegyúrom és hűtőbe teszem. Addig hűtöm, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROMOS NÁPOLYI
CITROMOS NÁPOLYI

Elkészítés: A tojásokat a liszttel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk