25 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű/graham liszt
2 tojás
1/2 cs sütőpor
1,5 dl olaj/kókuszzsír
2 érett banán
2 ek méz
A szárazakat egy tálban összekeverjük. A tojást, mézet, zsiradékot egy másik tálban jól összekeverjük. Villával beletörjük a banánt, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a száraz anyagokat is. 10 percig állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt.
Ízlés szerinti átmérőjű, kb fél cm vastag kupacokat készítünk belőle sütőpapírral bélelt tepsibe.
200 fokon kb 10 percig sütjük.
A sütőből kivéve még elég lágy, várjunk egy kicsit, majd tegyük rácsra hűlni.
Szórhatunk bele akármi mást még, pl étcsoki és kandírozott ananász is jól bevált már extraként.
A zsírt a mézet és a porcukrot összekeverjük, pár percig forraljuk míg a méz és a zsír el nem olvad. Tűzről levéve a lisztet, lapos kávés kanál szódaport keverünk bele, meg 1 egész...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztához: A száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 részre...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük,belereszeljük a citrom héját,a levét belefacsarjuk,hozzáadjuk az olvastott langyos margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojásokat a porcukorral és a margarinnal, citromhéjával, hozzákeverjük a lisztet. Nyomózsákba töltjük, és különböző formákat készítünk. Sütőben pár perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű