A pudinghoz
712.4 ml kókusztej
37.4 ml likőr - kókusz
150 ml habtejszín (30-32%-os)
11.2 g zselatinpor
3 ml rum - fehér
37.4 g porcukor
0.7 db vaníliarúd (belseje)
A díszítéshez
kókuszchips
holland kakaópor
porcukor
Öntsünk egy tálba ml hideg kókusztejet, a kókuszlikőrt, ebbe öntsük a rumot is, végül tegyük bele a zselatinport, jól keverjük el, és hagyjuk állni.
A maradék kókusztejet, tejszínt, porcukrot és a félbevágott vaníliarudat öntsük egy fazékba, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
Vegyük le a tűzről, alaposan keverjük fel az 1. pontban elkészített zselatinos oldatot, és szűrjük hozzá a főzetet. Keverjük egyneműre az így kapott folyadékot.
Töltsük ki az így kapott oldatot kúp alakú formákba, és tegyük őket hűtőbe lagalább 4 órára. FIGYELEM! Ekkor még a puding hígan folyós, ez ne tévesszen meg senkit, 4 óra alatt szépen meg fog kötni.
Ha teljesen kihűltek, vegyük ki őket a hűtőből, és sima pengéjű éles késsel vágjuk körbe őket, így könnyebben kiszedhetjük a pudingokat a formából. Ezt követően hidegen tálaljuk a pudingokat. FIGYELEM! A pudingokat kissé macerás kivarázsolni a formából elsőre, ezért kevésbé rutinos háziasszonyoknak javaslom, hogy egy pár darab plusz adagot készítsenek, amin ki tudják próbálni a formából való kiszedést.
Igazi nyári desszert. Nem túl édes, nem túl hivalkodó, könnyű, és a természetesen intenzív kókuszaroma árad belőle. Egy valódi pudingkülönlegesség.
Mindezt összekeverjük, vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, hidegen lekvárral töltjük, de porcukorral meghintve anélkül is finom!
Elkészítési idő:A gomboc hozzávaloit keverd jol össze és hagyd állni 1 orát a hütöben,hogy a zabkorpa jol megszivhassa magát.Miután letelt az egy ora,picit vizezd be a kezedet és formálj gombocoka...
Elkészítési idő: 80-90 percElkészítés: A kókuszgolyókhoz a túrót, cukrot, tojássárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük. Vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk a masszából. Ha a golyók elkés...
Elkészítési idő: