menu

Családireceptkönyv.hu

Kókusztejes puding keserű kakaóval


Írta:

Elk. idő: 20 perc + 6 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A pudinghoz

712.4 ml kókusztej
37.4 ml likőr - kókusz
150 ml habtejszín (30-32%-os)
11.2 g zselatinpor
3 ml rum - fehér
37.4 g porcukor
0.7 db vaníliarúd (belseje)

A díszítéshez

kókuszchips
holland kakaópor
porcukor

Elkészítés:


Öntsünk egy tálba ml hideg kókusztejet, a kókuszlikőrt, ebbe öntsük a rumot is, végül tegyük bele a zselatinport, jól keverjük el, és hagyjuk állni.
A maradék kókusztejet, tejszínt, porcukrot és a félbevágott vaníliarudat öntsük egy fazékba, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
Vegyük le a tűzről, alaposan keverjük fel az 1. pontban elkészített zselatinos oldatot, és szűrjük hozzá a főzetet. Keverjük egyneműre az így kapott folyadékot.
Töltsük ki az így kapott oldatot kúp alakú formákba, és tegyük őket hűtőbe lagalább 4 órára. FIGYELEM! Ekkor még a puding hígan folyós, ez ne tévesszen meg senkit, 4 óra alatt szépen meg fog kötni.
Ha teljesen kihűltek, vegyük ki őket a hűtőből, és sima pengéjű éles késsel vágjuk körbe őket, így könnyebben kiszedhetjük a pudingokat a formából. Ezt követően hidegen tálaljuk a pudingokat. FIGYELEM! A pudingokat kissé macerás kivarázsolni a formából elsőre, ezért kevésbé rutinos háziasszonyoknak javaslom, hogy egy pár darab plusz adagot készítsenek, amin ki tudják próbálni a formából való kiszedést.

Trükkök, tippek, praktikák:


Igazi nyári desszert. Nem túl édes, nem túl hivalkodó, könnyű, és a természetesen intenzív kókuszaroma árad belőle. Egy valódi pudingkülönlegesség.

 Kókusztejes puding keserű kakaóval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos túrós szelet
Citromos túrós szelet

A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zwetschgendatschi vajas morzsával
Zwetschgendatschi vajas morzsával

kelt tészta Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük. Viszonylag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Irén
Mogyorós ostyaszelet
Mogyorós ostyaszelet

A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk felolvasztott és kicsit kihűtöt csokokádét. Belekeverjük a durvára darált mogyorót vagy diót. Jól összekeverjük és a mogyoró...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk