5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).
Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány órára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük. Jó étvágyat! Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon ínycsiklandó!
1. 60 deka liszthez kevertem egy zacskó szárított sütőport, kevés sót, egy kockaráma felét elmorzsoltam a lisztben, langyos vizet, amennyit felvett a liszt, és 2 tojást adtam hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot,mézet,tejet,vajat,tojást gőzön 5 percig főzzük.Melegen hozzáadjuk a lisztet,szódaport. 3 lapot sütünk belőle. Krém: Tejben felfőzzük a lisztet. Vajat kikeverjük a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a cukrot,a vaníliás cukrot a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. 2. Kisütjük a palacsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szilvát magozni és negyedbe vágni. 2. A sütőt előmelegíteni 200 fokra. 3. Egy kerek sütőformát sütőpapírral kibélelni, vagy vajjal és liszttel előkészíteni. 4. A tejszínt a cu...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű