Tésztához:
58 dkg liszt
32 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 tk sütőpor
1 ek víz
Töltelékhez:
5 tojásfehérje
150 ml víz
40 dkg porcukor
2 ek citromlé
Mázhoz:
40-50 dkg tortabevonó vagy 5 tábla étcsoki
7 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben világos sárgára sütjük. Kihűtjük.
Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, amit gőz felett kemény habbá verünk.
Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsák segítségével habot formázunk, és lefedjük egy másik koronggal. Felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a napraforgóolajat, hogy hígítsuk, és selymesebbé tegyük. Alaposan keverjük el, hogy ne váljon el, és ne legyen csíkos a mázunk. Egyenként belemártjuk a sütiket, és ha kicsit megdermedt, olvasztott fehér csoki csíkokkal díszíthetjük.
Kb. 30-40 darab lesz belőle, a szaggató méretétől függően. Sütési hőfok: 180 °C. Sütési mód: alul-felül sütés
ojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól kikevered és egy kikent, kilisztezett tepsiben készre sütöd. A máz hozzávalóit a rum kivételével gőz fölött vagy mikróban összeolvasztod, majd hozzákevere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű100 ml langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, vajat, tejfölt, tojást, cukrot, sót, citromhéjat és a vaníliát. Hozzáöntjük a megkelt élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű