menu

Családireceptkönyv.hu

Habos isler egy nagymama receptfüzetéből


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
58 dkg liszt
32 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 tk sütőpor
1 ek víz

Töltelékhez:
5 tojásfehérje
150 ml víz
40 dkg porcukor
2 ek citromlé

Mázhoz:
40-50 dkg tortabevonó vagy 5 tábla étcsoki
7 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:


Elkészítés:

Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben világos sárgára sütjük. Kihűtjük.
Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, amit gőz felett kemény habbá verünk.

Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsák segítségével habot formázunk, és lefedjük egy másik koronggal. Felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a napraforgóolajat, hogy hígítsuk, és selymesebbé tegyük. Alaposan keverjük el, hogy ne váljon el, és ne legyen csíkos a mázunk. Egyenként belemártjuk a sütiket, és ha kicsit megdermedt, olvasztott fehér csoki csíkokkal díszíthetjük.

Kb. 30-40 darab lesz belőle, a szaggató méretétől függően. Sütési hőfok: 180 °C. Sütési mód: alul-felül sütés

Habos isler egy nagymama receptfüzetéből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes - Havasi krémes
Krémes - Havasi krémes

1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. 2. Beleütjük az egész tojást, beletesszük a porcukrot. 3. Közben a tejet langyosra melegítjük. 4. Beletesszük a szalalkálit, és vigy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökös vargabéles
Sütőtökös vargabéles

A tésztát lobogó vízbe dobjuk, forrástól számítva 1 percig főzzük, majd leszűrjük. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, és egy villával jól áttörjük. Hozzáadjuk az előzőleg megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Kakaós-diós kocka
Diós - Kakaós-diós kocka

1. A hozzávalókat összekavarjuk, és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. 2. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
Kati szelet másképen
Kati szelet másképen

A hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk. Krém: Ha kisültek, az egyik lapot b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk