5 rétes lap,
6 tojás fehérje,
3 dl eper szörp,
30 dkg cukor,
csipet só
10 g zselatin,
1-3 g citromsó(citromsav)
Tetejére:
porcukor
eper
A réteslapokból kivágtam 5 dbtéglalapot, egymásra tettem és a maradékokkal együtt egy tepsiben 2-3 perc alatt megsütöttem (világos barna legyen).
Az eperszörpöt felforraltam, hozzáadtam 15 dkg cukrot és kb. 5 percig együtt főztem, míg szálasodott.
Levettem a tűzről és belekavartam az előzőleg 0,5 dl vízben feloldott zselatint. Habverő géppel habbá vertem a tojások fehérjét , kanalanként adagolva 15 dkg cukrot, majd vékony sugárban hozzáöntöttem a még forró szörpöt.
Habos, egynemű, elég kemény krém(hab) lesz, ami a zselatin hatására , kihűlve még keményszik.
Legvégén ciromsó/sav/val ízesítettem, hogy kellemesen édes-savanykás legyen az íze.
Egy tepsi aljára tettem a réteslapokat, rákentem a habot,tetejére szórtam az összemorzsolt maradék darabokat. 2-3 órára lehűtöttem, majd porcukorral megszórtam és eperrel díszítettem.
A lisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd erre kerül a citromlé. Jól összedolgozzuk és a vizet is beleöntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon elkészítjük. A formába beadagoljuk az egy muffinra számított tésztamennyiség felét, egy 5g-os étcsokoládé darabot illesztünk a közepébe,majd rátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű