30 dkg diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
10dkg vaj
csipet só
1db tojás
Édesítő kb.5 evőkanál eritriol
4 evőkanál tejföl
1 cs. sütőpor
+1db tojás a kenéshez.
Töltelék:
1 kg alma, édesítő + fahéj összepárolva.
Miután összedolgoztam hűtőbe tettem kb. fél órára a tésztát. Ez nagyon fontos, sokkal könnyebb vele ezután dolgozni.
egy citrom reszelt héja a tésztába, illatorgia, hmmm :)
21x31cm-es a tepsi
Lapok: A három tojás fehérjét felverjük 13dkg cukorral kemény habnak. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, az olajat, majd kézzel belekeverjük a liszttel elkevert sütőport. Kettő il...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd a lágy vajat hozzáadva tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a vanília kivonatot. Egy másik tálba beleszitáljuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű