30 dkg diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
10dkg vaj
csipet só
1db tojás
Édesítő kb.5 evőkanál eritriol
4 evőkanál tejföl
1 cs. sütőpor
+1db tojás a kenéshez.
Töltelék:
1 kg alma, édesítő + fahéj összepárolva.
Miután összedolgoztam hűtőbe tettem kb. fél órára a tésztát. Ez nagyon fontos, sokkal könnyebb vele ezután dolgozni.
egy citrom reszelt héja a tésztába, illatorgia, hmmm :)
21x31cm-es a tepsi
Egy edényben összekeverjük a meleg tejet, a meleg vizet, a puha vajat a cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, majd dagasztó gépbe tesszük. Alacsony fokozaton keverve aprán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFémtálban, gőzfürdő fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet kapunk. A tálat levesszük a gőzről, majd egymás után hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliával letakarva hűtőbe teszem legalább fél órára pihenni. Akár egész éjjelre is lehet. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű