25 dkg túró,
5dkg porcukor,
4 dkg vaj vagy margarin,
1 csomag vaníliacukor,
egy fél citrom,
étcsokoládé,
gyümölcsdarabkák (ha gyümölcsösen szeretnénk)
A túrót a porcukorral és a vajjal vagy margarinnal, a vaníliacukorral, a citrom levével, és a reszelt héjával habosra keverünk, majd belekeverjük a nagyon apróra vágott gyümölcsdarabkákat és egy-két órára a hűtőbe tesszük a masszát. Ha formázhatóvá válik a massza, gyúrjunk belőle rudacskákat, majd a gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Ebből az adagból 8—10 darab túrórudi lesz, ha többet szeretnénk duplázzuk, vagy triplázzuk az adagot.
1. A margarint a porcukorral kikavarjuk, sorra hozzákavarjuk a tojások sárgáját. 2. Hozzátesszük a sütőporral elvegyített lisztet, ha nem elég krémszerű a tészta kicsi tejjel l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk. cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a többi cukrot és elkeverjük. Beleütjük a tojást, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a cukrot. A zselatint pici vízben lassú tűzön olvaszd fel, majd adagold bele a joghurtot. Végül óvatosan keverd hozzá a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ezeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! 2. Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. 3. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz