1 pohár cukor
1 pohár méz
¾ pohár olaj
2 ½ pohár liszt
1 kk. fahéj
3 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 pohár forró tea amit 2 teafilterből készítünk.
A cukrot, mezét, olajat, tojást, fahéjat összekeverjük.
Én egy ételaprítót gépet használtam erre a célra, de a kést kicseréltem a műanyagra.
1 perc keverés után hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
Mikor szép sima, hozzáontjuk az egy pohár forró teát és újból keverjük 1-2 percig.
Eléggé híg masszát kapunk, ne ijedjünk meg. Így lesz jó.
Az english cake formákat (hosszúkás magas, keskeny forma) kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Ebből az adagból két forma lesz tele.
160 C-fokon sütjük, addig míg szép aranybarna lesz a teteje és ha kicsit megnyomjuk a tetejét már nem puha, hanem ruganyos.
Ekkor kivehetjük a sütőből. Azonnal lekenjük 2 ek. mézzel, ami az evőkanál fonákjával nagyon jól kenhető a forró süteményen.
Napokig puha marad. Forró kakaóval, tejjel vagy teával kínáljuk. Jó étvágyat!
1. A banánt hosszában metsszük be.Ujjunkkal nyissuk szét a közepét. 2. Nyomkodd a vájatba a csokicseppek felét, majd a mini marshmallow-t. 3. Végül a csokicseppek második felét i...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, kikent tepsiben, közép meleg sütőben félig megsütjük. Rátesszük a túrótölteléket és a tojáshabot és készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű