1 pohár cukor
1 pohár méz
¾ pohár olaj
2 ½ pohár liszt
1 kk. fahéj
3 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 pohár forró tea amit 2 teafilterből készítünk.
A cukrot, mezét, olajat, tojást, fahéjat összekeverjük.
Én egy ételaprítót gépet használtam erre a célra, de a kést kicseréltem a műanyagra.
1 perc keverés után hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
Mikor szép sima, hozzáontjuk az egy pohár forró teát és újból keverjük 1-2 percig.
Eléggé híg masszát kapunk, ne ijedjünk meg. Így lesz jó.
Az english cake formákat (hosszúkás magas, keskeny forma) kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Ebből az adagból két forma lesz tele.
160 C-fokon sütjük, addig míg szép aranybarna lesz a teteje és ha kicsit megnyomjuk a tetejét már nem puha, hanem ruganyos.
Ekkor kivehetjük a sütőből. Azonnal lekenjük 2 ek. mézzel, ami az evőkanál fonákjával nagyon jól kenhető a forró süteményen.
Napokig puha marad. Forró kakaóval, tejjel vagy teával kínáljuk. Jó étvágyat!
A csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét k...
Elkészítési idő:1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy hullámos szélű, kókuszzsírral kikent vagy szilikon piteformába nyomkodjuk. Villával megszúrkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe...
Elkészítési idő: 2 óraA vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra...
Elkészítési idő: