1 pohár cukor
1 pohár méz
¾ pohár olaj
2 ½ pohár liszt
1 kk. fahéj
3 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 pohár forró tea amit 2 teafilterből készítünk.
A cukrot, mezét, olajat, tojást, fahéjat összekeverjük.
Én egy ételaprítót gépet használtam erre a célra, de a kést kicseréltem a műanyagra.
1 perc keverés után hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
Mikor szép sima, hozzáontjuk az egy pohár forró teát és újból keverjük 1-2 percig.
Eléggé híg masszát kapunk, ne ijedjünk meg. Így lesz jó.
Az english cake formákat (hosszúkás magas, keskeny forma) kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Ebből az adagból két forma lesz tele.
160 C-fokon sütjük, addig míg szép aranybarna lesz a teteje és ha kicsit megnyomjuk a tetejét már nem puha, hanem ruganyos.
Ekkor kivehetjük a sütőből. Azonnal lekenjük 2 ek. mézzel, ami az evőkanál fonákjával nagyon jól kenhető a forró süteményen.
Napokig puha marad. Forró kakaóval, tejjel vagy teával kínáljuk. Jó étvágyat!
A cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Vegyítsd a kettőt, majd az egészet keverd simára. A legjobb, ha kézi habverővel do...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, • • 6 tojásból , 12 porcukor, 12 liszt, ½ mk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsolom 180 fokra. A tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágok. A laphoz az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem a robotgéppel, ez legalább 10 perc. A li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra), és egy tepsire sütőpapírt terítek. 2. A tojásokat szétválasztom. A cukor egyharmadát a sárgájához adom. A fehérjét lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű