50 dkg tészta
15 dkg búzadara
2 kanál olaj
só
egy bögre víz
A szószhoz
50 dkg eper - mirelit is lehet
5 evőkanál eperszörp
4 mentalevél
mazsola
Tegyél fel forrni vizet, ha már lobog, rakd bele a tésztát. Közben egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és mehet bele a dara is. Folyamatosan kevergesd alacsony lángon. Először nehezen kezd pirulni, de, ha nem figyelsz oda, pillanatok alatt leéghet. Dobj hozzá egy csipet sót, és addig pirítsd, amíg barna nem lesz. Mikor már szép a színe, önts hozzá egy bögre vizet. Gyorsan keverd meg, fedd le, és egy perc múlva el is zárhatod a lángot. Hagyd egy kicsit párolódni! Öt-hat perc múlva beszívja a vizet, akkor keverd össze jól a megfőtt tésztával.
Az eperszószhoz a gyümölcsöket pürésítsd botmixerrel a mentalevelekkel együtt. Add hozzá a szörpöt, ha nem elég édes, akkor még rakj hozzá cukrot. Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatod. A tészta mellé vagy rá öntsd, és kevés mazsolával is szórd meg.
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Az olajt, a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk egy nagyobb serpenyőben, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az átszitált lisztet. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. 2. Ezután hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl tejjel fél óráig keverjük, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű