A tésztához:
½ csésze kókuszliszt, átszitálva
½ csésze cukormentes kakaópor, szitálva
1 evőkanál csokoládé protein por
½ csésze olajos magból készült vaj (pl. mandulavaj, kókuszzsír)
¾ csésze édes burgonya püré (vagy sütőtök püré)
A bevonathoz:
½ csésze kakaópor
¼ csésze kókuszolaj, szobahőmérsékleten olvasztva
1 ek diétás édesítő
csipet vanília kivonat
1. . Sütőpapírral bélelj ki egy kisebb, mély tepsit, majd tedd félre.
2. Szórd egy nagy keverőtálba a kókuszlisztet, a kakaót, a protein port, majd ezt is tedd félre.
3. Olvaszd folyóssá a mandulavajat, és elegyítsd a juharsziruppal. Öntsd a folyékony anyagokat a szárazakhoz, és keverd össze tökéletesen. Add hozzá az édesburgonya pürét, és dolgozd össze, míg sima, egyenletes tésztát nem kapsz. Ha a vaj túl sűrű, egy evőkanál növényi tejjel (rizs, mandula, szója) tedd formálhatóvá. Kemény tésztát kapsz. Ha a tészta túl lágy lett, egy kis kókuszliszttel sűrítsd.
4. Öntsd a tésztát a bélelt tepsibe, és tedd hűtőbe legalább fél órára, hogy megkeményedjen. Mialatt összeáll, készítsd el a mázat.
A máz elkészítése:
1. Egy tálban jó sűrűre keverd össze a hozzávalókat.
Tipp: Fogyasztásig tartsd hűtőben. Mélyhűtőben hosszú ideig is eláll.
1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 kiskanál cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a porcukrot, tojást, a maradék tejet, olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sü...
Elkészítési idő: 1 éjszaka + 1 ó Nehézség: Nehéz1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy 20×20 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi szélén (ennél fogva emeljük majd ki a sütit). 2. A...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűFelütjük a tojást. Hozzáadjuk a hideg tejet, majd beleforgatjuk a lisztet, amellyel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a sót, végül felengedjük a szódavízzel. A palacsintasütőben f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű